De perfecte outfit samenstellen

Ik krijg regelmatig op straat of in de kroeg complimentjes. Niet alleen omdat ik zo’n leuke glimlach heb (ja echt, dit is de nummer 1 zin waarmee ik versierd wordt in de kroeg), maar vooral omdat ik met veel zorg mijn outfits samenstel. De complimentjes van andere vrouwen stel ik dus het meest op prijs. Ik geef ze ook graag tips over het samenstellen van de perfecte outfit, maar ik merkte dat ik het ook graag met anderen deel. Vandaar dat ik dit artikel voor jullie schrijf.

Zon of regen?

Mijn outfit samenstellen begint al de dag vantevoren. Ik kijk of het de dag erop gaat regenen, of het bewolkt is, of misschien toch regen? Dit bepaalt namelijk veel over de samenstelling van mijn outfit. Als ik een regenjas aan moet, heb ik liever niet teveel dichte stoffen eronder aan. Maar mocht de zon gaan schijnen in de middag, ga ik graag voor een outfit met bijvoorbeeld een blazer die ik in de middag uit kan doen. Het is dus niet alleen een kwestie van de juiste kleuren bij elkaar leggen, maar ook de juiste stoffen en items.

Belachelijk veel kleding

Die opmerking krijg ik ook wel eens. “Jolanda, jij hebt echt belachelijk veel kleding”. Natuurlijk ben ik dit niet met ze eens. Zeker omdat ze verwachten dat ik een klein fortuin er aan uit heb gegeven. Ik let echter goed op, en zie regelmatig een uitverkoop van dameskleding. Dan sla ik mijn slag. Ik heb al in mijn achterhoofd een goed overzicht van wat ik wil hebben. En als dat ook nog eens in mijn maat verkrijgbaar is voor een goede prijs, dan koop ik het direct. Kan ik er weer even tegenaan! En krijg ik natuurlijk weer de leukste complimentjes op straat en op kantoor, omdat ik ze weer verras met een goed samengestelde outfit.