Zin in Carnaval 2017!

Het is ondertussen alweer December en de echte Carnavalsliefhebbers hebben natuurlijk al weer helemaal zin in het Carnavalsfeest in Februari! Veel echte fanaten zitten bij een Carnavalsvereniging of doen mee aan de optocht. Deze mensen stemmen hun kostuums meestal af met de rest van een groep. Vaak doen zij hier veel moeite aan en laten de rest van ons, normale verkleeders, een beetje in verlegenheid. Echter kun je je ook als Carnavalsleek of gewone feestvierder net zo leuk verkleden als de fanaten. Wat je nodig hebt is enkel iets meer moeite dan normaal en een leuke groep mensen die er aan mee willen doen. Vooral als je zo op tijd begint als nu, neemt het helemaal niet zo veel tijd op.

De leukste kostuums

Terwijl je op een Carnavalsfeest rondloopt valt je wel wat op aan de kostuums van de andere mensen die daar aanwezig zijn. Zo zijn er fanatieke mensen die zich helemaal van top tot teen aankleden in een mooi kostuum. Dit kostuum heeft vaak niet per sé een thema, maar wordt een carnavalskostuum genoemd. Dan zijn er ook nog mensen die zich juist in een speciaal thema kleden en hier helemaal in uitpakken. Zo gaan ze soms ook in groepen verkleed. En als laatst zijn er mensen die minder hun best hebben gedaan, maar natuurlijk alsnog leuk verkleed zijn gegaan. Deze mensen maken vaak veel gebruik van accessoires boven op een basis kostuum. Zelf vind ik mensen die zich hele maar uitleven in een thema het leukst.

Traditioneel carnaval

Dan heb je ook nog mensen die traditioneel Carnaval vieren. Dit wordt vooral gedaan in specifieke steden zoals Den Bosch en Roermond. Hier gaan veel mensen verkleed in boerenkielen. Dit stamt af uit het verleden. Carnaval was het feest waar iedereen gelijk was, dus iedereen droeg dezelfde boerenkiel. Deze werden vervolgens versierd met tekens en wapens uit bepaalde buurten, kerken of bepaalde verenigingen. Zo waren mensen toch nog herkenbaar. Dit idee wordt nu alsnog voortgezet. Heb jij interesse in het dragen van een boerenkiel? Dan vind je op http://www.feestcenter.nl/boerenkielen/ een breed aanbod aan boerenkielen. Zo kun je toch nog Carnaval vieren op de traditionele manier.